Muzika
0

U subotu Vuneny u CDA

Sarajevo-x.com
U subotu 10. februara u sali CDA mostarski bend Vuneny održat će promotivni koncert povodom objavljivanja njihovog drugog studijskog albuma V2.

Grupa nastaje 2003. godine suradnjom klavijaturiste Andrijana Zovke i gitariste Nedima Ćišića koji na poziv Festivala kratkog filma u Mostaru, rade soundtrack za eksperimentalni nijemi film Phillipa Garella, Le Revelateur (Fr, 1968.), a nešto kasnije iste godine dvojcu se pridružuje perkusionista Asmir Šabić.

U četiri godine postojanja Vuneny su odsvirali preko 300 koncerata u 17 europskih zemalja, snimili su tri filmska soundtracka, dva albuma, te nekoliko remiksa, multimedijalnih i eksperimentalnih zvučnih projekata, te tako postaju jedan od najaktivnijih i najkreativnijih balkanskih kolektiva.

Njihov drugi album V2 koji će promovirati u subotu 10. februara u sali CDA, potvrdio je njihov poseban status na bh. i regionalnoj muzičkoj sceni, a njihovi brojni uspješni nastupi garancija su da će na promotivnom koncertu publika biti u prilici uživati u vanserijskom nastupu grupe Vuneny koji će se predstaviti u proširenom sastavu koji osim spomenutih muzičara čine i bubnjar Nedim Zlatar, te basista Marko Jakovljević.