Muzika
162

U subotu veliki koncert Zostera!

Klix.ba
Grupa Zoster (Foto: Jasmin Brutus)
Grupa Zoster (Foto: Jasmin Brutus)
Ostalo je još pet dana do velikog koncerta u Sarajevu kojim će grupa Zoster promovirati svoj aktuelni album Srce uzavrelo.

U subotu 13. juna na igralištu Metalac iza Prve gimnazije, članovi Zostera će izvesti pjesme sa svog novog albuma a na repertoaru će se naći i brojne pjesme sa njihova prva tri albuma: Ojužilo, Festival budala i Imači kada. Singlovi sa albuma Srce uzavrelo: Gavrilo, Brod koji tone i Volio sam te već su našli put do publike kao i pjesme poput Sudbine, Ko Kain i Abel ili odlične balade Plačeš.

Za subotu meteorolozi najavljuju vruću ljetnu noć a svi ljubitelji muzike moći će već od 20.00 prisustvovati koncertu na otvorenom koji će predstavljati osvježenje na muzičkoj sceni Sarajeva uz nove i stare hitove Zostera, njihov energičan i uobičajeno spontan i iskren nastup, te organizaciju i produkciju sarajevskog Gramofona koji je objavio sva četiri albuma Zostera.

Subotnji koncert bit će i prilika da se publici predstavi sarajevski bend KOSMO i Kviteri koji će kao predgrupa Zostera izvesti repertoar autorskih pjesama.

Ulaznice za koncert na Metalcu možete kupiti u pretprodaji na blagajni BKC-a, po cijeni od 10 KM, dok će se na dan koncerta ulaznice prodavati na Metalcu, po cijeni od 12 KM.