{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu protestni koncert pokreta "Dosta" na Marijin Dvoru i Vilsonovom šetalištu

F
2.6.2006. u 23:51
0
0
U subotu protestni koncert pokreta "Dosta" na Marijin Dvoru i Vilsonovom šetalištu
0
U subotu protestni koncert pokreta "Dosta" na Marijin Dvoru i Vilsonovom šetalištu
Pokret "Dosta" završio je pripreme za protestni koncert koji će biti održan u subotu, 3. juna na platou ispred zajedničkih insititucija, a nastavit će se protestnom šetnjom i centralnim koncertom na prostoru između Zemaljskog muzeja i Historijskog muzeja BiH na Vilsonovom šetalištu, saopćeno je iz Pokreta "Dosta".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Održavanje koncerta neće omesti ni kiša jer je osigurana natkrivena bina.

"Pozivamo sve da se u 12 sati pojave na platou na mirnim protestima. Služba za zajedničke poslove Vijeća ministara BiH nam je zabranila koncert na njihovom, kako su nam u odbijenici rekli, privatnom platou, ali zato ćemo održati dio protestnog koncerta oko platoa. Napominjemo da ovaj koncert nije estradni događaj već artikulirani krik hiljada nezadovoljnih građana i građanki BiH koji žive na ivici gole egzistencije tako da je bitno da se svi pojavimo na platou, a kasnije i na samom koncertu," poručuju iz Pokreta Dosta.

"Osim odbijenice za plato, Pokret Dosta dobio je i dopis od agencije Sine Qua Non u kojem se upozoravaju na potrebu poštivanja Zakona o autorskim pravima. Ovaj dopis smatramo vidom zastrašivanja. Pomenuta agencija treba da štiti prava autora i izvođača u BiH, a kako svi izvođači na koncertu nastupaju besplatno i na dobrovoljnoj osnovi, njihova autorska prava uopšte nisu dovedena u pitanje", navodi se u saopštenju Pokreta "Dosta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: