"Trag u beskraju"
96

U spomen na legendarnog Olivera putnici na trajektu za Velu Luku zapjevali njegove hitove

N. O.
Foto: Pixsell/Zvonimir Brasin
Foto: Pixsell/Zvonimir Brasin
Petu godinu zaredom održava se manifestacija "Trag u beskraju" kojom se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića, a započela je koncertom na trajektu za njegovu rodnu Velu Luku.

U čast legende regionalne muzičke scene, pokojnog Olivera Dragojevića, održava se umjetnički projekat "Trag u beskraju", a kojim se posthumno odaje počast njegovom radu i ostavštini.

Tako se i ove godine održava navedena manifestacija, a započela je tradicionalnim koncertom na trajektu ka Veloj Luci na Korčuli, njegovom rodnom mjestu.

U spomen na muzičara putnici na trajektu su zapjevali njegove najveće hitove, a djelić atmosfere zabilježen je i na snimku.

Trajekt je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a ovaj koncert smatra se "zagrijavanjem" za naredne događaje koji će biti upriličeni u čast legendarnom pjevaču.

U okviru projekta "Trag u beskraju" bit će upriličena izložba, promocija knjige, a potom i koncerti na kojima će nastupiti brojni poznati hrvatski muzičari poput Danijele Martinović, Gorana Karana, Harija Rončevića, Marka Tolje, Matije Cvek i Natali Dizdar.