Muzika
24

U Sarajevu premijera performansa "Do koga je" Miroslava Pilja

FENA
Pjesnik, pisac dramskih tekstova, novinar i autor mnogih stihova pretočenih u muziku Miroslav Pilj upriličit će sutra u sarajevskom Klubu Seljo-Sloga poetsko-satirični kabaretski performans "Do koga je".

Ovim performansom Pilj je želio, kako sam kaže, predstaviti svoj rad od osamdesetih i upoznati publiku o tekstovima i pjesmama koje su pjevali, između ostalih, Indexi, Crvena jabuka, Boris Novković, Drugo stanje, Seven Up, Igor Žerajić i mnogi drugi.

Naglasio je da performans ima podnaslov "Istinite bajke i pjesme za odrasle", jer stvari želi nazivati svojim imenom posebno napominjući da se to odnosi na bremenito vrijeme u kojem živimo.

"Svoje iskustvo nastojao sam sastaviti u jednu priču tako da posjetioce očekuje i poezija, te gluma i radijsko novinarstvo kojim sam se bavio 26 godina. Ljudi se poistovjećuju sa svojim iskustvom tako da pričajući o svom životu ja zapravo pričam o vašem životu", pojasnio je.

Pilj je najavio da će na performansu imati gosta iz svijeta muzike, čije ime nije želio odati.

Uime Agencije za strateško komuniciranje CMC, koja je promotor performansa, Nazif Hasanbegović je kazao da Pilj već niz godina promovira Sarajevo i BiH kroz svoje pjesme, koje su uz muziku interpretirali poznati bh. muzičari, ali i kroz poeziju i književnost.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.