Pogledajte dio atmosfere
498

U Sarajevu održan novogodišnji koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji" posvećen Kemalu Montenu

L. R.
Dio atmosfere na koncertu "Sarajevo Big Band i prijatelji" (Foto: T. S./Klix.ba)
Dio atmosfere na koncertu "Sarajevo Big Band i prijatelji"
U Bosanskom kulturnom Centru u Sarajevu večeras je održan novogodišnji koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji", koji je ove godine posvećen legendarnom bh. kantautoru Kemalu Montenu.

Sarajevo Big Band, koji već tradicionalno održava novogodišnje koncerte, ovaj put je odlučio dati svoj prilog očuvanju domaćeg stvaralaštva i na taj način sarajevsku publiku počastiti izvođenjem pjesama Kemala Montena.

Tako je mnogobrojna publika imala priliku čuti neke od njegovih najvećih hitova, a koje su u autorskim aranžmanima kompozitora Ranka Rihtman uz stalnu postavu benda otpjevali vrhunski muzičari Jasna Gopsić - Sparavalo, Dino Šaran, Damir Imamović, Renata Kurtalić, Nermin Puškar, Zlatan Fazlić - Fazla, Alen Lemešević, a na gitari svirao je i Boško Jović.

Pjesmama poput "Dušo moja", "Sarajevo, ljubavi moja", "Dome moj", "Zemljo moja", "Jedne noći u decembru", "Nije htjela", "Jedne noći, jedne zime", "Gitaro moja", "Vratio sam se živote" i brojnim drugim, ostavio je neizbrisiv trag na bh. muzičkoj sceni.

Večerašnji koncert organizovan je u koprodukciji između JU Bosanski kulturni centar KS i Sarajevo Big Banda. Pokrovitelji događaja su Grad Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.