Nakon razilaska s "Dubiozom"
0

U proljeće samostalni album Adise Zvekić

Sarajevo-x.com
Bivša članica grupe "Dubioza Kolektiv", Adisa Zvekić, nakon što je napustila bend, priprema samostalni album koji bi trebao izaći u proljeće. U razgovoru za Sarajevo-x.com izjavila je da radi bez žurbe i pritiska, te da će prije predstavljanja albuma izdati maksi singl.

"Nakon odlaska benda nastavila sam raditi, a svoj samostalni album namjeravam zaokružiti do proljeća. Pjesme će biti odraz mene, nekakvo ispoljavanje mog unutarnjeg svijeta. Sugestija će biti usmjerena ka individualnosti i vlastitoj vrijednosti uslovljenoj kontinuiranim razvojem prema maksimumu koji možemo postići u svakom pogledu", kazala je Adisa.

Mnogi fanovi još nisu preboljeli njen odlazak iz popularnog benda "Dubioza Kolektiv". Kao razlog odlaska navela je razlike u kreativnom pristupu.

"Smatram da je kreativnost uslovljena slobodom izraza, a ugušena adaptiranjem. Ona nalaže potpuno jedinstvo i međusobno uvažavanje u zajedničkom radu. Takav pristup je polako nestajao u "Dubiozi". Pojedinci su počeli da nameću isključivo svoje zamisli. Postalo mi je strašno tijesno. Od svih članova benda oduvijek sam bliska samo sa svojim bratom", istakla je i dodala da je "Dubioza" odličan bend u kojem su mnogi vidjeli iskru nade i istomišljeništva, ali da je "bitno biti promjena koju želiš vidjeti oko sebe."

Pjesme na samostalnom albumu bit će usmjerena ka individulanosti i slobodi pojedinca da bude ono što jeste.

"Svaka umjetnost je angažirana ukoliko je iskrena, istinita. Time utječe na društvo, pojedinace koji moraju pronaći i čuvati bogatstvo u sebi, da bi i to društvo bilo zdravo kao cjelina. Iskrenost i emocija je ono što ljude dodiruje u sferama ličnosti koje vape za lijepim, dobrim, te ako umjetnik uspije prenijeti tu emociju, svoju viziju na nekog drugog, dešava se lančana reakcija, jer se posmatrač, čitalac ili slušalac identificira sa tom energijom i primjenjuje je na sebi u obliku oslobađanja vlastite vizije", kazala je ona.