Muzika
0

U prodaji novi album Crvene jabuke "Nek' bude ljubav"

Klix.ba
Novi album Crvene jabuke "Nek' bude ljubav" je službeno predstavljen.

Odličan dizajn i pomalo neuobičajen za muzička izdanja, pop up kartonski mehanizam, djelo je Jabukinog dugogodišnjeg dizajnera i prijatelja Davora Papića koji je još davne 1986. godine izazvao popriličnu pažnju s njihovom prvom naslovnicom za album jednostavno nazvan "Crvena jabuka".

Album je najavljen singlom "Imam neke fore", veselom pjesmom, odličnom za ljetne, rasplesane dane, a istoimeni spot premijerno je prikazan predstavnicima medija u Vodicama. Video je djelo producentske kuće Gotiva iz Sarajeva gdje je spot i sniman, a u njemu se pojavljuju brojne statistice odabrane preko konkursa.

Novi studijski album "Nek' bude ljubav" sadrži čak 16 novosnimljenih pjesama među kojima je i live verzija dueta "Godinama" Crvene jabuke i Halida Bešlića koja je snimljena na turneji Karlovačko live 2010. Uz ovaj duet zanimljive su i vokalne saradnje s Kemalom Montenom u pjesmi "Crveni poljupci", Karlom Martinovićem u pjesmi "Vjerujem" te s grupom Neverne bebe u pjesmi "Ovo je kraj".

Album je sniman na više lokacija u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu, a rad na njemu Žera je uz producenta Branimira Mihaljevića počeo već 2010 i to nakon uspješno završene turneje Karlovačko live na kojoj su promovirali posljednji album "Za tvoju ljubav" te proslavili svojih prvih 25 godina muzičke karijere.

Pjesme s albuma "Nek' bude ljubav" bit će ekskluzivno predstavljene u emisiji Narodnog radija Glazbeni show Dalibora Petka, u utorak, 18. juna od 18 sati kad će Petko ugostiti Dražena Žerića Žeru i s njim popričati o albumu i o Crvenoj jabuci.

Od svog osnivanja 1985. godine pa do danas Crvena jabuka snimila je brojne studijske albume rasprodane u zlatnim i platinastim nakladama te brojne kompilacije, a kao kruna njihove diskografije povodom njihovog rođendanskog slavlja objavljeno je antologijsko izdanje "Da nije ljubavi" s 4 CDa te DVD "S druge strane sjećanja" s čak 25 video spotova Crvene jabuke.

Rasprodani koncerti, uspješne turneje i brojni hitovi koji su obilježili njihovu dosadašnju karijeru Crvenoj jabuci omogućili su mjesto među najvećim pop bendovima s ovih prostora.

Album "Nek' bude ljubav" se može kupiti u prodavnicama Croatia Recordsa te na shop.crorec.hr i iTunes.