Legendarni muzičar
6

U pripremi posthumni album Leonarda Cohena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema informacijama koje su svjetski mediji dobili od njegovog sina Adama posthumni album Leonarda Cohena je u pripremi. U intervjuu za QC CB, koji će biti emitiran u ponedjeljak, Adam Cohen je rekao da radi na nedovršenoj kolekciji očevih pjesama.

Cohen, koji je producirao posljedji očev album "You Want It Darker", rekao je kako očekuje da će novi album biti objavljen naredne godine.

"Imao sam obavezu da završim još nekoliko pjesama koje smo otac i ja započeli zajedno još na posljednjem albumu, tako da je njegov glas bukvalno još uvijek u životu", rekao je Adam Cohen.

"Da bih napravio od duge kratku priču, vjerujem da postoje neke stvarno predivne nove pjesme Leonarda Cohena koje niko nije prije čuo i koje će u nekom trenutku izaći", rekao je on, dodajući da za razliku od pjesama s materijala 'You Want It Darker', koje su pune crnila i mračnih slutnji, ton novog materijala ličit će na Cohenove starije ploče koje je karakterizirao nešto romantičniji zvuk.

Osim što je legendarni Leonard Cohen bio primarno poznat kao muzičar, on se bavio i pisanjem. Njegova posljednja knjiga poezije "Plamen" moći će se kupiti od drugog oktobra ove godine. Sastoji se od tekstova njegovih neobjavljenih pjesama i izbora poezije iz njegovih bilježnica, piše Rolling Stone.

Vezani članci