Instrumentala
104

U pripremi novi singl benda Univerzitet Angele Merkel "Freedom"

Klix.ba
Univerzitet Angele Merkel radi na novom singlu koji će biti nazvan "Freedom" (Sloboda).

"Freedom je instrumental kompozicija koja govori o zemlji koje više nema, koja podsjeća na bahatog, polusvjesnog čovjeka, nadimanog, koji svako malo pušta ruralne vjetrove i zaista postaje neizdrživo", kazali su iz benda objasnivši da su video i sama kompozicija inspirirani klasikom Stevena Spilberga "Close Encounters of the Third Kind" (Bliski susreti treće vrste).

"Imaginarno, ali realno, slobodno više vjerujemo da će se život u Bosni i Hercegovini promijeniti bliskim susretom sa NLO bićima nego što će nas ova samozvana partijska domoljubna elita izvući na površinu, zajedno sa ovim dokonim narodom, bazično. Tačno je da je svijet surovo tržište i niko ne voli nikoga, svi vole sebe, zato ponaosob moramo da uradimo nešto, da volimo sebe i svoje pa onda u teorije zavjere da vjerujemo", istakli su tuzlanski muzičari.

Singl "Freedom" snimaju po istom receptu kao i prethodni "Vazduh", dakle na relaciji Tuzla-Sarajevo-Beč u saradnji sa Dallas Records i nezavisnom pariskom kućom Velvetic.

Na kompoziciji će sarađivati isti tim kao i za "Vazduh" - Đani Pervan, Vlado Džihan i Štefan Vedran, i u njoj se na sličan način osvrću na devijaciju društva.