{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pripremi koncert "This is not aLoud Concert" Dade Džihana

F
20.3.2014. u 10:55
0
2
U pripremi koncert "This is not aLoud Concert" Dade Džihana
0
U pripremi koncert "This is not aLoud Concert" Dade Džihana
U pripremi je koncert pod nazivom „ This is not aLoud Concert”, autora i kompozitora Dado Džihana.
Džihan će 28. marta u galeriji BKC, okupiti 30 solista/izvođača, prijatelja umjetnika sa muzičke scene u Sarajevu - Elvis J. Kurtović, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Jelena Milušić, Ogi Ostojić, Dr. Rokva, Alma Ferović, Djani Pervan, Tony Pešikan, Orhan Maslo Oha, Esad Bratović, Aida Čorbadžić, Maka's Quintet, Dušan Vranić, Nedim Dedić Fićo, Leo Šarić, Aladin, Vesna Stanivuković & Seljo, DJ Audio in Function, VJ Edit.

"Bio sam inspirisan mjestom - galerijom BKC i klavirom, gradom u kojem sam odrastao, majkom koja nije baš u punoj snazi, djecom iz dječijeg Doma Bjelave, svojim prijateljima, umjetnicima, autorima, mojom starom rajom, vremenom u kojem smo odrastali i divnim činjenicama života kroz koje smo skupa prošli“, izjavio je Dado.

Ova koncertna inicijativa autora Dade Džihana, produkcijski i programski, predstavlja korak naprijed u osnaživanju i promociji umjetničke scene u Sarajevu. Sa svojih tridesetak prijatelja, renomiranih umjetnika Sarajevske muzičke scene priredit će neobično sonično iskustvo a na programu će pored autorskih djela Džihana biti izvedene teme od Massive Attack do Bacha.

“Program će biti sastavljen i postavljen oko akustičnog klavira, zajedno sa ostalim instrumenatima što električnih, što akustičnih... izvodit će se raznorazni moji radovi u laganijem tempu, bez puno decibela, kao i radovi nekih svjetskih majstora u različitim muzičkim formatima i oblicima, instrumentalne i vokalne muzike. Jedna engleska riječ to fino objašnjava - Eclectic“, poručuje Dado Džihan.

Ulaznice po cijeni od 20KM će se moći kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Bosanski kulturni centar BKC i www.kupikartu.ba.

Dio prihoda ovog koncerta bit će odvojen za nastavak i razvoj projekta "Muzička soba” u Domu Bjelave.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: