Muzika
309

U petak počinje Sarajevo Beer Festival: Festival hedonizma uz dobru muziku i 18 izlagača

Piše: L. Č.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Četvrti po redu Sarajevo Beer Festival bit će održan u petak, subotu i nedjelju, 29, 30. i 31. maja na olimpijskom kompleksu Zetra u Sarajevu.

Prema riječima organizatora i jednog od izvođača na Festivalu Nedžada Podžića, cilj im je da već četvrtu godinu dovedu najbolje bendove iz regije.

Prvog dana festivala publika će moći slušati Jinx, Crvenu jabuku i Partibrejkerse. U subotu nastupaju Dječaci, Bajaga i bend Pochko&New Primitives, dok na trećem danu Festivala nastupaju Van Gogh i Tanja Jovičević ex Oktobar 1864.

"Voljeli bismo da možemo dovesti dobre bendove iz čitavog svijeta, no još uvijek smo u fazi 'Koliko para, toliko muzike'. Znam da je teško udovoljiti svima, ali za svakog imamo ponešto jer želimo privući ljude svih uzrasta i zadovoljiti sve ukuse. Jedino sa čim ne koketiramo je turbo folk, a sve ostalo je dobrodošlo", kazao je Podžić.

Organizatori navode kako su svi izvođači potvrdili dolazak, te kako Sarajevo Beer Festival ima namjeru postati svojevrsna turistička atrakcija. Navode kako su u kontaktima s kolegama iz regije dobili potvrdu da dosta ljudi svoj dolazak u Sarajevo nastoji vremenski uskladiti upravo sa ovim festivalom.

Ulaz za posjetioce na Zetri će u petak i nedjelju biti otvoren već od 14 sati, a u subotu će, zbog utakmice, prostor biti otvoren tek u 20 sati, dok će koncert početi u 21 sat.

U periodu između 14:00 i 18:00 sati ulaz će biti besplatan, a nakon toga će se moći ući uz dnevne ulaznice po cijeni od 10 KM, te trodnevne pakete po cijeni od 20 KM.

After partyji Beer Festa održavat će se u sarajevskom klubu Underground uz Undergorundere i Gonzo bend.

"Najavljeno je lijepo vrijeme, tako da je odlična zabava zagarantovana", poručili su organizatori i kazali kako nas očekuje festival hedonizma.

Na festivalu će se predstaviti 18 izlagača i različitih pivara, a za hranu će biti zaslužan restoran brze hrane Pirpa.

Sarajevo Beer Festival ove godine njeguje i svoju "zelenu" stranu, obraćajući pažnju na ekologiju i odgovoran odnos prema okolišu.

Zahvaljujući društvu za postupanje sa ambalažnim otpadom Ekopak, posjetiteljima Beer Festa će biti omogućemo da pravilno odlažu ambalažni otpad u posebne kante i na taj način daju svoj doprinos podizanju svijesti o značaju reciklaže i zaštite okoliša.

Kante u bojama za pravilno odlaganje ambalažnog otpada bit će postavljene ispred šatora društveno odgovornih kompanija Carlsberg BiH i Banjalučke pivare. Također, na festivalu će se nalaziti i članovi Ekopak tima koji će tokom večernjih sati obilaziti festivalske lokacije i omogućiti odlaganje praznih limenki i plastičnih flaša.