{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak na 9. Jazz Festu Sarajevo 2005

S
3.11.2005. u 16:00
0
0
U petak na 9. Jazz Festu Sarajevo 2005
0
U petak na 9. Jazz Festu Sarajevo 2005
Četvrtog dana 9. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2005, u petak 4. novembra na glavnoj sceni Doma policije koncerte će održati Tom Harrell Quintet i Jon Hassell & Maarifa Street.
Prvi koncert u 20.00 održat će kvintet Toma Harrella, muzičara kojeg kritika voli nazivati "glavnim trubačem svoje generacije" i "majstorom melodije". Harrellovu muziku odlikuje improvizacija brzih melodija, a Los Angeles Times ga je usporedio sa pjesnikom, naglašavajući kako Harrellov solo naprosto osvaja srca i umove njegovih slušalaca.

Na drugom koncertu u 22.00, kompozitor i trubač Jon Hassell predstavit će svoj aktuelni projekat Maarifa Street. Hassell je tvorac muzičkog stila koji sam opisuje kao "četvrti svijet" - misteriozni, jedinstveni muzički hibrid koji je istovremeno i drevan i digitalan, i komponiran i improviziran, i istočnjački i zapadnjački. The Wire je napisao: "Nema nikakve sumnje da je Hassell imao veliki uticaj na savremenu muziku isto kao i Miles Davis, Jimi Hendrix, James Brown ili Velvet Underground."

Istu večer u Clubu Coloseum nastupit će Matt Darriau's Paradox Trio, kvartet koji spaja neke od važnijih muzičara New Yorka u strastvenoj, energičnoj i izazovnoj muzici koju odlikuju kompleksni tonalitet i ritam. Koncert je najavljen za 23.30.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: