Muzika
0

U petak finale programa Jäger Music Night 2013

Klix.ba
Još tri dana nas dijeli od finala programa Jäger Music Night 2013 koje će u petak, 29. novembra, biti održano u Cinemas Clubu u Sarajevu.

U finalu za pobjedu će se boriti bendovi Funhouse iz Banje Luke, Jah Balebaroshi iz Prijedora i Floridus iz Mostara. Specijalni gost finala programa Jäger Music Night 2013 bit će Negativ, jedan od najboljih rock bendova u regiji. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Tokom finalnog muzičkog okršaja u sklopu Jäger Music Nighta 2013 publika će za svoje favorite moći glasati tokom samog koncerta. O pobjedniku će odlučiti upravo direktni glasovi publike, te će bend koji osvoji najviše glasova biti proglašen pobjednikom programa Jäger Music Night 2013.

Pobjednički bend takmičenja Jäger Music Night 2013 bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album, i to u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa. Za drugoplasirani i trećeplasirani bend također su obezbijeđene vrijedne nagrade u vidu profesionalne muzičke opreme po izboru nagrađenih bendova.

Banjalučki bend Funhouse svira funk, pop i disco muziku. Grupu čine muzičari koji sviraju i u drugim banjalučkim bendovima, a u aprilu ove godine obilježili su godinu dana postojanja, te počeli raditi na autorskim pjesmama.

Bend Jah Balebaroshi nastao je 2012. godine u Prijedoru. Ova petočlana ekipa svira alternativni reggae, i do sada su već napravili više autorskih kompozicija, ali još uvijek čekaju na prvi album.

Floridus je mostarski rock bend koji je nastao u Mostar Rock Školi, i to početkom 2013. godine, kada su se članovi pripremali za programski koncert MoRS. Bend inače teži ka modernom hard rock zvuku, a svi članovi su školovani muzičari koji se dugo bave muzikom.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba i Facebook stranici.