{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U novembru veliki koncert Zdravka Čolića u sarajevskoj Zetri

20.10.2014. u 13:15
498
94
U novembru veliki koncert Zdravka Čolića u sarajevskoj Zetri
498
U novembru veliki koncert Zdravka Čolića u sarajevskoj Zetri
Foto: Nebojša Babić
Zdravko Čolić će novi album "Vatra i barut" promovisati u Sarajevu, 29. novembra, u dvorani Zetra (Juan Antonio Samaranch).
Zdravko Čolić, poznat i po nadimku Čola (rođen 30. maja 1951. u Sarajevu), popularni je bosanskohercegovački pjevač zabavne muzike i pop-zvijezda na cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Svoju je karijeru započeo davne 1969. godine, a u toku svog muzičkog angažmana je izdao 14 albuma.

Čolin najaktuelniji, četrnaesti studijski album naslova "Vatra i barut" sadrži dvanaest novih pjesama za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković uz učešće samog Čolića, a kao saradnici prvi put se pojavljuju autori iz Zagreba i Sarajeva. Produkciju i aranžmane radio je provjereni Zdravkov saradnički tandem, Voja Aralica i Nikša Bratoš.

Slavni pjevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i pera i od dvanaest komponovao devet pjesama: "Esma", "Vatra i Barut", "Sarajevo", "Ljubiti", "Opušteno skroz", "Šok šok", "Ne govori mi da me više ne voliš", "Slavljenička" i "Rio"...

Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba, Antonija Šola – "Što ti dadoh" i Bruno Kovačić- "Samo pričaj" i Maya Sar iz Sarajeva sa pjesmom "Zar se nismo shvatili".

Zdravko Čolić nas je već navikao da na svojim albumima ima i specijalne goste poput Gorana Bregovića na prošloj ploči. Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu "Vatra i barut" i numeru sarajevske autorice raskošnog talenta Maye Sar "Zar se nismo shvatili", a premijera ovog spota se očekuje krajem oktobra.

Nakon sarajevskog koncerta, Zdravko Čolić nastupa u Beogradu 12. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: