Muzika
0

U nedjelju završava 8. Jazz Fest Sarajevo 2004

Sarajevo-X
U nedjelju 7. novembra završava 8. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2004.

Festival koji je na tri festivalske scene okupio muzičare iz 17 zemalja svijeta, a u okviru kojeg će sa nedjeljnim ukupno biti održano 20 koncerata i pratećih programa, bit će zvanično zatvoren posljednim koncertom u okviru glavnog programa na sceni Doma policije u 21.30. Riječ je o nastupu turskog umjetnika Kudsija Ergünera koji će predstaviti svoj projekat Islam Blues.

Istoga dana na sceni Kamernog teatra u 17.30 nastupit će britanski sastav pijaniste Matthewa Bournea Distortion Trio, a u 19.15 predstavit će se trio američke perkusionistkinje Susie Ibarra. Za 23.30 na sceni Coloseum Cluba u okviru Round Midnight Stagea zakazan je nastup poljsko-američkog sastava Jarek Smietana Quartet.

I ove godine Jazz Fest priprema radionicu za najmlađe pod nazivom Upoznaj instrumente. Djecu predškolskog uzrasta sa svojim instrumentima upoznat će Darko Poljak (saksofon), Dinko Šimunović (kontrabas), Amar Češljar (bubnjevi) i Dino Šukalo (gitara). Dječija radionica održat će se u Studentskom centru Access u 12.00.