Na stadionu Kantarevac
63

U Mostaru sutra spektakl posvećen legendarnim Beatlesima, nastupa i Matthew Field

L. K.
Simfonijski orkestar Mostar priređuje 8. septembra veliki rock spektakl "The Beatles Symphony Rock Tribute" posvećen legendarnoj skupini povodom 60 godina slušanja pjesama jednog od najkomercijalnijih, najpopularnijih i najuspješnijih sastava u historiji rock muzike.

Publika na mostarskom stadionu Kantarevac imat će mogućnost čuti 50 pjesama, čiju orkestraciju potpisuje maestro Igor Tatarević, koji će svirati klavir i istovremeno ravnati ansamblom sastavljenim od osamdesetak muzičara.

Na koncertu učestvuje sedam vokalnih solista, osam pratećih vokala, zbor od 25 članova, rock band i veliki sastav Simfonijskog orkestra Mostar. Specijalni gost na gitari je britanski ambasador u BiH Matthew Field.

Simfonijski orkestar Mostar sastavljen je od muzičara iz različitih gradova BiH, Hrvatske i Srbije. Kao i na svim velikim spektaklima koje priređuje Simfonijski orkestar Mostar za dobru interakciju s publikom pobrinut će se moderator koncerta Boris Čerkuč.

Početak koncerta je u 19:30 sati. Ulaznice po simboličnoj cijeni od 10 KM su u prodaji svakim radnim danom od 13:00 do 20:00 sati u Kosači. Rezervacija na broj 063940584.