Centar zabave
19

U Mostaru noćno ludilo: Otvoreni Street Art i Jazz festival, publiku zabavlja i popularni bend TBF

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U Mostaru večeras vlada pravno noćno ludilo i življe je nego ikada, jer se na brojnim lokalitetima širom grada održavaju zanimljivi muzički, kulturni i zabavni sadržaji koji omogućavaju svim generacijama građana i turista da uživaju u prekrasnoj ljetnoj noći.

Na platou ispred HD hercega Stjepan Kosače održana je noć jazza za pamćenje, gdje su posjetioci uživali uz fantastične nagrađivane regionalne i strane muzičare.

Pod otvorenim nebom ljetne scene publiku je oduševio neponovljivi nastup Bigesty jazz seksteta u veoma jakom sastavu sa regionalno i svjetski nekim od najpoznatijih imena, a pažljivo biranim repertoarom su dočarali ambijent najpoznatijih svjetskih jazz pozornica.

Posebna atmosfera je večeras i u Omladinskom kulturnom centru Abrašević gdje je uz veliki party otvoren 12. Street Arts Festival Mostar, koji je postao tradicija najvećeg grada na Neretvi, a koji okupljanjem mladih uličnih umjetnika mijenja vizure grada, a zgrade postaju velika galerija.

Muzičkim djelom programa mostarski DJ Zagintosh i beogradska muzička senzacija, DJ Marko Milošević - aka MKDSL su upotpunili posebnu atmosferu mostarske noći, dok su mladi umjetnici već počeli pripremati skice svojih djela za fasade mostarskih zgrada na kojim će raditi do 9. septembra.

Najluđe je definitivno na igralištu iza čuvene mostarske Gimnazije gdje se treću godinu za redom održava festival Evropske unije i Grada Mostara pod nazivom Open city Mostar sa ciljem da se povezuju svi građani i turisti kroz univerzalni jezik kulture i umjetnosti.

Također je večeras hiljade građana Bosne i Hercegovine, kao i gostiju iz regiona, dijaspore i brojnih zemlja svijeta okupio koncert splitske muzičke grupe TBF koja je svojim poznatim hitovima raspjevala mnogobrojnu publiku i podigla na ples.

Uz dobru zabavu svi gosti imaju priliku da uživaju i u bogatom izboru osvježavajućih napitaka, kao i bogatog izbora hrane koja je na ponudi u sklopu Street food festivala koji se održava na tom lokalitetu i mami brojne prolaznike svojim mirisima ali i posebno aranžiranim ljetnim kućicama.

Zanimljive sadržaje u Mostaru u priredili i noćni klubovi i ugostiteljski objekti, pa će tako u najvećem hercegovačkom gradu bez sumnje ludilo trajati do kasno u noć, dok će mnogi svoje doživljaje snimiti za trajna sjećanja i društvene mreže sa željom da to ponove.

Zbog sjajnih zabava i zanimljivih sadržaja koji se tokom ljeta u noćnim satima održavaju širom Mostara, ovaj grad je već davno dobio titulu grada ludih zabava, po kojim ga bez sumnje mnogi posjetioci i pamte.