Muzika
124

U mostarskom Pavarottiju u subotu koncert grupa Maska i Generacija Bez Kompassa

Klix.ba
U subotu 19. marta u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru održat će se koncert heavy metal grupe Maska iz Mostara i hard rock grupe Generacija Bez Kompassa iz Srebrenika.

Maska je nedavno izbacila na Youtube kanalu objavila svoj koncert koji je održan prošle godine u Mostaru. Vrijedno rade na novim pjesmama kojih trenutno ima 10 i nadaju se skorom ulasku u studio gdje će snimiti svoj prvijenac.

Na zadnjem festivalu na kojem su nastupali osvojili su prvo mjesto. Nedavno su nastupali u Splitu i poslije toga su se "uvukli" u prostoriju gdje se pripremaju za nastupajući koncert.

Bend Generacija Bez Kompasa je iz Srebrenika i predstavljaju hard rock muziku u odličnom izdanju. Bend je izdao nekoliko singlova za koje ima i spotove.

Odličnim obradama grupa kako sto su Deep Purple, Wihtesnake, Led Zeppelin, Smak, Atomsko Sklonište itd. naprave odličnu atmosferu gdje god da nastupaju.

Na državnoj gitarijadi, koja je održana prošle godine u Mostaru u Muzičkom Centru Pavarotti pjevač Generacije Bez Kompasa osvojio je nagradu za najboljeg pjevača gitarijade.

Bendovi Maska i GBK svim posjetiocima obećavaju vrhunsku svirku i odličnu i nezaboravnu noć uz žešći zvuk. Ulaz je slobodan.