“Proba Orkestra” u klubovima
0

U maju regionalna mini turneja 'Plavog orkestra'

Sarajevo-x.com
Sarajevska grupa Plavi orkestar će tokom mjeseca maja održati četiri klupska koncerta kao uvod u njihovu veliku regionalnu turneju koja treba početi najesen 2009. godine.

Jedan od najpopularnijih ex-jugoslovenskih sastava svoju karijeru je počeo svirajući po malim klubovima, te na ovaj način želi rekonstruisati energiju početka i provjeriti - oči u oči sa publikom - svoju snagu u klubovima sa najmanjim prostornim kapacitetima (najviše do 300 ljudi).

Broj ulaznica bit će ograničen, a karte će se moći kupiti na dan koncerta u 20 sati na blagajni klubova. Jedna osoba će moći kupiti najviše dvije ulaznice koje će važiti i za ulazak na veliki koncert u sklopu jesenske turneje.

Suprotno ustaljenom protokolu, Plavi orkestar će na ovoj mini turneji, koju su simbolično nazvali “Proba Orkestra”, mijenjati repertoar od koncerta do koncerta.

Iako na ovim koncertima namjeravaju predstaviti i prvi singl sa novog albuma, svirat će i pjesme koje su ranije rijetko izvodili uživo, poput "Gujo vrati se" ili “Kad mi kažeš paša”, kao i pjesme iz 1983. godine poput “Mladene” ili “O la la”, koje nisu našle mjesto na njihovom prvom albumu “Soldatski bal”. Taj album je, podsjećamo, sa svojih 600.000 prodatih primjeraka postao najprodavaniji debitantski album u istoriji bivše Jugoslavije.

U sklopu ekskluzivne mini-turneje Plavi orkestar će nastupiti u kultnim regionalnim klubovima i to ovim redoslijedom:

Sarajevo - 15. maj 2009., Akademija scenskih umjetnosti (Otvorena scena Obala), Beograd - 16. maj 2009., SKC (Livingroom),

Ljubljana - 22. maj 2009., Galerija ŠKUC, Zagreb - 25. maj 2009., Gjuro 2.

Vezani članci