|

U Maglaju se održava 46. Međunarodni festival "Studentsko ljeto"

U Maglaju se održava 46. Međunarodni festival "Studentsko ljeto"
44
Klix.ba
11.8.2017. u 13:36
3
komentara
44

dijeljenja
U Maglaju se održava 46. Međunarodni festival "Studentsko ljeto"
Završne, festivalske večeri 46. Internacionalne kulturne manifestacije "Studentsko ljeto" bit će održane u petak, 25. augusta (Večer zabavne muzike) i subotu, 26. augusta (Veče narodne muzike) u Sportskoj dvorani "Pobjede" u Maglaju sa početkom u 20 sati.
Specijalni gost prve večeri Festivala "Studentsko ljeto" - Veče zabavne muzike je poznata bosanskohercegovačka grupa Crvena jabuka, a na Večeri narodne muzike očekuje vas jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike u Bosni i Hercegovini, Enes Begović.

laznice za obje večeri bit će u pretprodaji od 11. augusta u 20 sati u caffe baru "Boulevard" u Maglaju. Cijena ulaznice za jednu festivalsku večer je 5 KM (parter) i 4 KM (tribine).Podsjećamo, "Studentsko ljeto" je festival koji je prvi put održan 1964. godine, a prema ideji tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine koja jeodlučila da maglajska ljeta pretvoriu festivale sunca, sporta, ljubavi i pjesme. Susreti tadašnjih pjevača amatera iz Tešnja, Doboja i Maglaja preporodili su grad i zahvaljujući mladalačkom entuzijazmu studenti iz cijele tadašnje Jugoslavije dolazili su godinama u Maglaj i tu počinjali svoje prve muzičke korake. Na istoj pozornici ukrštavala su se vremena, ljudi i događaji. Mnogi učesnici "Studentskog ljeta" danas su veliki muzički stvaraoci sa zapaženom karijerom, kao što su: Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Đulijano, Asim Brkan, Omer Livnjak, Hasiba Agić, Goran Gerin, Šerif Konjević, Alma Čardžić, Dobrivoje Topalović, Daniel, Slađana Milošević i drugi.

Tradicija se zadržala do danas, sa prekidima tokom ratnog perioda. Vrijednost "Studentskog ljeta" se iz godine u godinu održava, prenosi sa generacije na generaciju, a učesnici iz različitih krajeva svijeta festivalske večeri nesebično upotpunjuju i vraćaju se Maglaju.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...