Muzika
0

U klubovima City Pub i So.ba Večeri grupe Laibach

Sarajevo-x.com
Fondacija ASK SARAJEVO u saradnji sa Heinekenom organizira Večeri Laibacha u sarajevskim klubovima City Pub i So.ba, u četvrtak 25. i petak 26. januara.

U sklopu ova dva događaja posjetitelji će se imati priliku družiti uz muziku grupe "Laibach", bit će prezentirani i njihovi spotovi, a zainteresovani će moći učestvovati i u nagradnoj igri "Popij 5 Heinekena i osvoji kartu za koncert Laibacha".

Također, ljubitelji ovog banda moći će uživati i gledajući dokumentarni film "Divided States Of America", koji je snimljen tokom "Laibachove" turneje po Sjedinjenim Američkim Državama. Film je nastao nedugo nakon posljednjih izbora za predsjednika SAD-a i prikazuje duboke podjele u američkom društvu.

Podsjećanja radi, Fondacija ASK SARAJEVO u saradnji sa "Federalnom televizijom" i kompanijom "Boreas", zastupnikom i distributerom "Heinekena“, u subotu 3. februara organizira koncert kultne slovenačke grupe "Laibach".

Koncert koji će se desiti u sali Centra za mlade na Grbavici dio je velike "Laibachove" evropske turneje, na kojoj ova grupa, koja je u 27 godina postojanja prodala više od milion nosača zvuka, prezentira svoj novi album.

Nanjnoviji "Laibachov" muzički uradak nosi ime „Volk“ i na njemu se nalaze obrade nacionalnih himni 13 zemalja, te himna virtuelne države NSK, čiji je jedan od osnivača upravo grupa "Laibach".