Završen konkurs
0

U Jaeger Music Nightu 2011. takmičit će se osam bendova

Sarajevo-x.com
Konkurs za učešće u programu Jaeger Music Night 2011 bio je otvoren od 28. marta do 9. aprila i treći je u nizu već tradicionalne Jaegermeisterove podrške bh. muzičkoj sceni.

I ovog puta mladi bh. bendovi prepoznali su šansu za afirmaciju, te se na Jaeger Music Night 2011. prijavilo 19 bendova iz čitave BiH – Tuzle, Sarajeva, Banje Luke, Prijedora, Pala, Širokog Brijega...

Žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jaegermeistera za BiH, na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim muzičkim producentom i članom benda Dubioza kolektiv, izabrao je osam bendova finalista koji će se ove godine takmičiti u Jaeger Music Nightu 2011. i imati priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Na konkursu su mogli učestvovati svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock'n'rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine. Izabrano je osam bendova: Naksut Vesert, Polaroid Trip, Sinhro, Hetrem, Venus, Aesthetic Empathy, Urban Instinct, Red Dust, koji dolaze iz čitave BiH – Tuzle, Zenice, Mostara, Širokog Brijega, Banje Luke, Sarajeva...

Izabrani učesnici Jaeger Music Nighta 2011. će i ove godine imati priliku da sviraju na plaćenim nastupima koji će se u sklopu programa održavati širom BiH i na kojima će se takmičiti u duelima. Bit će održana tri kruga takmičenja, a svaki će nastup upotpuniti i gostovanje afirmiranih bh. bendova. Nakon svake svirke bit će otvoreno glasanje u tri kategorije: SMS porukama, putem web-stranice www.jaegermusicnight.ba, a glasat će moći i publika na samim koncertima. Pobjednik i bend koji prolazi u naredni krug konkursa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta će biti obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Podsjećamo, prvi Jaegermeisterov program podrške mladim rock'n'roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u.

Kako Jaegermeister smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelu svijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše planete, program Jaegermeistorove podrške muzici proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.

Neki od popularnih svjetskih bendova koji su u prošlosti učestvovali u Jaegermeisterovom programu podrške su, između ostalih, i Bloodhound Gang i Slayer.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.

Vezani članci