Muzika
0

U Dubrovniku Steve Rachmad, 10/04/04

Sarajevo-X
STEVE RACHMAD - Sterac - the MusicMan. Oni koji baš nisu upućeni u karijeru i stvaralaštvo ovog izuzetnog DJa, mogli bi njegov nastup zabunom i propustiti pošto Steve zna nastupati pod različitim imenima kao što su npr. Ignacio, Scorp ili Sterac. Da li su vam svi nadimci poznati?

OK. Onda ćemo još spomenuti: Adverse Match, Black Scorpion, Flexible i Parallel 9. Još uvijek su vam svi poznati?

Kao pravo dijete Amsterdama, Steve se počeo zanimati za techno slušajući nizozemske radio stanice i prateći nizozemsku techno scenu koja se razvijala dovoljno brzo da je stigne, a kasnije i prestigne.

Mnogi su primijetili njegov talenat i izrazito zanimanje za američki, tzv. detroitski, sound. Uzeo je taj zvuk kao temelj svoje produkcije, no dodao je i svoju osobnost u obliku funka i soula kako bi stvorio prepoznatljiv stil. Uskoro je dobio priliku da se dokaže, a on ju je i više nego iskoristio izdanjem za label 100% Pure pod imenom Sterac. Ubrzo su se zaredala izdanja za M-Planet, Prime, Music Man, pa čak i za Rotation (label Dave Angela), Fragile (label Derrick Maya) te Underwater (label Darren Emersona).

Rachmad je svirao svugdje po svijetu i stekao pregršt obožavatelja što može zahvaliti svojem prepoznatljivom, jedinstvenom zvuku koji ga odvaja od ostalih. Njegovi hipnotizirajući setovi prepuni su kontrasta, stalnih promjena, ali opet zvuče tako glatko i bez pogreške. Ostatak line upa čine c* iz Mostara i Mr.Garibaldi iz Sarajeva.

Dubrovnik, Lazareti, 10/04/04., start: 24:00.