Muzika
0

U Domu mladih večeras "praše" Edo Maajka, Frenkie i Strava Škola

Klix.ba
Frenkie i Edo Maajka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Frenkie i Edo Maajka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na dvanaestom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan večeras u amfiteatru Doma mladih, nastupit će poznati reper Edo Maajka, uz podršku repera Frenkieja i hip-hop grupe Strava Škola. Ulaznice za ovaj događaj koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Ova izvrsna ekipa će se pobrinuti za pravi hip-hop spektakl, predvođen najpoznatijim reperom u regiji – Edom Maajkom. Karijeru je započeo u sklopu tuzlanske ekipe FM Jam, a iza njega su albumi Slušaj mater (2002), No sikiriki (2004), Stig'o ćumur (2006) i Balkansko, a naše (2008), koji su postigli nevjerovatan uspjeh na području Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Makedonije... Poznat je kao jedan od najboljih MC-a Balkana, a sarađuje sa brojnim grupama i izvođačima kao što su TBF, Hladno pivo, Letu Štuke, Skroz...

Jedan od njegovih redovnih saradnika je i bh. reper Frenkie, koji će mu se pridružiti na nastupu u Sarajevu. Frenkie se hip-hopom također počeo baviti u sklopu tuzlanske ekipe FM Jam. Izdao je albume Odličan CD, Dosta!, Povratak Cigana, Protuotrov i Troyanac, a radio je i muziku za predstavu Mortal Kombajn u režiji Dine Mustafića.

Nastup odličnih MC-a Ede Maajke i Frenkieja upotpunit će hip-hop grupa Strava Škola, koja je osnovana 2009. u Sarajevu, a čine je dva MC-a – Amer Čanković Ćane i Admir Čular Gago, nekoliko muzičara i muzičkih i filmskih producenata, te nekoliko ljudi koji sudjeluju u radu grupe kao podrška.

U okviru Muzičke scene Kaktus uslijedit će nastup bendova Kablovi i Jaje na oko u petak, 28. juna, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.