Muzika
0

U Domu mladih večeras Jala i Buba Corelli

FENA
Jala i Buba Corelli
Jala i Buba Corelli
Na jedanaestom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan u četvrtak, 13. juna, u amfiteatru Doma mladih, nastupit će sarajevski tandem Jala i Buba Corelli, uz podršku hip-hop izvođača Chi, Nedura i Šonn.

Koncert će biti održan u četvrtak zbog činjenice da u petak, 14. juna, počinje drugo izdanje Sarajevo Beer Festivala, koji će tokom tri dana trajanja od 14. do 16. juna također ponuditi mnoštvo odličnih koncerata.

Mladi sarajevski tandem kojeg čine reperi Jala (Jasmin Fazlić) i Buba Corelli (Amar Hodžić) nedavno su predstavili singl "Kalashnikov" s nadolazećeg albuma "Sa Sin City".

U pitanju je četvrti single s novog albuma rađenog u produkciji RedEye Visiona, koji će uskoro predstaviti publici.

Podrška će im biti i hip-hop izvođači Chi, Nedura i Šonn, te drugi reperi iz ekipa G-Records i Bluntbylon, a svi skupa će se pobrinuti za odličnu zabavu uz hip-hop ritmove u amfiteatru Doma mladih.

Projekt Muzička scena Kaktus pokrenut je s namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba "Kaktus", koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

U okviru Muzičke scene Kaktus uslijedit će nastupi Ede Maajke, Frenkieja i Strava škole, te bendova Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug, saopćeno je iz Pres-službe Muzičke scene Kaktus.