Muzika
0

U Coloseumu u junu: Massimo Savić, Zoran Predin i Soulfingersi

Klix.ba
Za mjesec juni, klub Coloseum najavljuje bogat i raznovrstan program. Osim domaćih izvođača, kao posebnu zanimljivost najavljuju gostovanje poznatih hrvatskih i slovenskih umjetnika.

Massimo Savić, jedna od najosebujnijih ličnosti hrvatske muzičke scene, koji pažnju privlači iznimnim glasom, ekstravagantnim scenskim izgledom i nastupom, gostovat će u Sarajevu nakon niza godina. Početkom godine Massimo je objavio novi album “Massimo”, a na sarajevskom nastupu 14. juna pratit će ga njegov novi band “Alkemičari” koji su u Hrvatskoj već stekli zavidnu reputaciju.

21. juna Coloseum predstavlja Soulfingerse – grupu koja svojim scenskim nastupom kao i modernim stilski raznolikim aranžmanima plijeni pažnju publike svih generacija. Njihov nastup kritičari ocjenjuju kao “dva sata glazbenog igranog filma”.

Još jedan umjetnik koji se već gotovo dvije decenije nalazi u samom vrhu ex-Yu muzičke scene Zoran Predin gostovat će u clubu Coloseum. Lider nekadašnjeg “Lačnog Franza” koncert će održati 28. juna, a nastupit će zajedno sa svojim bandom “Žive legende”.

Svakog četvrtka posjetioci Coloseuma mogu uživati u nastupu mladog sarajevskog pijaniste Bojan Ahaca, a ljubitelje jazza 6. i 20. juna očekuje najveća klupska jazz atrakcija u gradu – Fat City koji je za ovu prigodu pripremio i poseban repertoar.