U 20 sati
8

U čast rođenja Ludwiga van Beethovena: Sutra počinju 26. Sarajevske večeri muzike

S.H.P.
Festival 26. Sarajevske večeri muzike počinje sutra u 20 časova, a svi festivalski sadržaji, koncerti vrhunskih umjetnika bit će vam dostupni iz udobnosti vašeg doma.

Pod novim okolnostima Festival se pridružuje i globalnom obilježavanju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beethovena, na kojem će u prvom dijelu u dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Samre Gulamović izvesti "Beethovenovu Simfoniju br. 8".

U drugom dijelu virtualnog koncerta nastupiti će violinistica Alena Baeva iz Warsawe, uz ukrajinskog pijanistu Vadyma Kholodenka, koji će izvesti Beethovenovu Sonatu za violinu i klavir br. 3 u Es-duru.

"Obavještavamo cijenjenu publiku, da je direkcija festivala donijela odluku da kupovinom ulaznica za koncert ostvarujete mogućnost da uživaate narednih 30 dana. Važno je istaknuti da će od svake prodate ulaznice jedna konvertibilna marka biti usmjerena za finasiranje ljetne škole za najbolju ili najboljeg studenta Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu", stoji u saopćenju.

Ulaznice za online izdanje 26. festivala Sarajevskih večeri muzike možete kupiti na prodajnim portalima kupikartu.ba i eKupon.ba.