Na Vilsonovom šetalištu
36

U Carlsberg Beer Gardenu večeras počinje sezona svirki uživo

I. S.
Ovogodišnja Zima na Vilsu posjetiteljima svih generacija će ponuditi brojne atraktivne sadržaje, među kojima su klizalište, veliki luna park, Coca-Cola kućica Djeda mraza, ali i Carlsberg Beer Garden.

Od 16:30 na programu su After Work partyiji uz gitaru i najveće pop i rock hitove. Večernje svirke kreću od 21 sat i traju sve do iza ponoći. U ponedjeljak, 19. decembra nastupa odlični Ajla & Gonzo, a utorak je rezervisan za tradicionalni RSG Media Party, čije goste će zabavljati pop-rock sastav Dernex.

Ammara Mistrić Trio, koja plijeni pažnju odličnim vokalom u Carlsberg Beer Gardenu nastupiti će u srijedu, 21. decembra, dok će u četvrtak za sve ljubitelje odličnog rocka nastupit Zona Isključenja.

U petak, 23. decembra posjetitelje će zabavljati Anchy & Moondogs na čijem će se repertoaru naći evergreen hitovi, a u subotu, 24. decembra, svirati i pjevati će Mustafa Šantić, muzičar sevdaha, koji je duži period bio član benda Mostar Sevdah Reunion, a sad nastupa sa svojim orkestrom.

Jedan od ciljeva Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market je širenje praznične atmosfere, pa će za katolički Božić, u nedjelju, 25. decembra, najljepše božićne pjesme u jazz aranžmanu izvesti fantastični bend Sunday Stories.