Promocija solo albuma
0

VIDEO / U BKC-u se sevdisalo uz Damira Imamovića

Video: Jasenko Korjenić
Damir Imamović započeo je promociju solo albuma održavši nezaboravan koncert u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Damir Imamović priredio je pravi muzički užitak Sarajlijama koje su sinoć došle da u intimnoj atmosferi BKC-a poslušaju neke stare sevdalinke, a koncert je započet pjesmom povećenom bosanskohercegovačkom sazliji Muhamedu Mešanoviću Hamiću.

Nekoliko stotina posjetilaca bez daha je slušalo Damirov glas koji je one starije vraćao u doba ašikovanja pod pendžerima, doba istinske ljubavi, dok su se oni mlađi prisjećali priča nana i deda slušajući stare sevdalinke na jedinstveni, Damirov način.

Skoro dva sata sevdsanja Sarajlijama je bilo malo, pa su Damira vratili na bis. Izvanredni interpretator sevdalike tada je odložio gitaru i bez pratnje izveo staru sevdalinku Djevojka sokolu zulum učinila, za koju su kasnije mnogi prokomentarisali kako je najbolja interpretacija koju su ikada čuli.

Sarajevskim koncertom započela je koncertna promocija solo albuma Damira Imamovića, objavljenog prošlog mjeseca u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Imamović promociju albuma nastavlja koncertima u Cirihu i Beogradu, a nakon toga i u Tuzli. Planirano je da ovog ljeta album bude predstavljen i u nekoliko ostalih gradova u našoj zemlji.