Sutra počinje Jelen Demofest
6

U Banjoj Luci sve spremno za tri dana vrhunske muzičke zabave

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Banju Luku od sutra očekuju tri dana vrhunske muzičke zabave, jer na tvrđavi Kastel počinje ovogodišnji Jelen Demofest, najveći regionalni takmičarski festival za demo bendove.

Osnovni cilj festivala, koji se u gradu na Vrbasu održava peti put zaredom, je afirmacija nove i kvalitetne muzike koja dolazi iz šest zemalja regije.

Kako je saopšteno, program festivala počinje sutra u 12 sati u Gradskom pozorištu Jazavac, gdje će biti otvorena izložba fotografije SerbainJazz Bre, koja u Banju Luku donosi pregled srbijanske jazz scene u posljednjih nekoliko decenija.

Nakon toga, dnevni program bit će nastavljen projekcijom filmova u GP Jazavac, kao i izložbom Zorana Janjetova u Kamenoj kući u okviru Strip art dnevnog programa.

Večernji program počet će malim muzičkim iznenađenjem, a vrata tvrđave Kastel za sve posjetioce bit će otvorena već od 20 sati.

U okviru takmičarskih večeri, 26. i 27. jula, nastupit će po 15 takmičarskih bendova, dok se u finale, 28.07., očekuje prolazak najmanje šest sastava za koje petočlani stručni žiri odluči da zaslužuju finalnu borbu za prestižne festivalske nagrade.

U okviru revijalnog programa publici će se predstaviti Majke, Zemlja Gruva, T.B.F., Darkwood Dub&Bisera Veletanlić, Psihomodo Pop, Sopot, DJ Ben Hoo, DJ Terry Farley, DJ Spark&Goran Starčević.

Jelen Demofest je ove godine osigurao i besplatan WiFi internet na tvrđavi te će svi, putem "live twitter walla" moći i online prenijeti svoje poruke i komentare vezane za program festivala.

Ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan, a više informacija vezanih za program i detaljnu satnicu svi zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala www.jelendemofest.org.

Fotograf portala Klix.ba danas je zavirio među zidine tvrđave Kastel, gdje su u toku završne pripreme za početak ovogodišnjeg festivala. U galeriji fotografija donosimo djelić atmosfere iz Banje Luke.

Međutim, ukoliko ste istinski ljubitelj dobre svirke, a imate slobodnog vremena, svakako vas pozivamo da naredna tri dana provedete u Banjoj Luci i potpuno besplatno uživate u nastupima vrhunskih demo i profesionalnih bendova.