Olimpijska dvorana Zetra
7

U aprilu Severinin koncert u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Popularna hrvatska pjevačica Severina gostujući u utorak navečer u programu televizije Hayat najavila je da u sklopu turneje po gradovima bivše Jugoslavije namjerava održati koncert i u Sarajevu.

Nastup popularne Seve planiran je u aprilu u Olimpijskoj dvorani Zetra. Iako se ne zna tačan datum, prepostavlja se da će se koncert održati 21. aprila, na Severinin 37. rođendan.

Tokom gostovanja, Severina je otpjevala četiri pjesme sa novog albuma "Zdravo Marijo", kojeg je prošle godine predstavila sarajevskoj publici služeći ćevape u ćevabdžinici "Petica". Na kraju emisije, izvela je pjesmu "Iznad Tešnja zora sviće" zajedno sa legendom bh. narodne muzike i dugogodišnjim prijateljem Halidom Bešlićem. Tom prilikom Severina je istakla da bi joj bila čast snimiti duet sa Halidom, koji također nije štedio riječi hvale za svoju mlađu kolegicu.

Atraktivna Splićanka nedavno je gostovala i u Mostaru, na manifestaciji dodjele nagrada Večernjakov pečat, gdje je uz pratnju simfonijskog orkestra oduševila sve prisutne svojim nastupom.