ULAZ SLOBODAN
41

U amfiteatru Doma mladih ove subote nastupaju grupe Flaster i Monstrous Moonshine

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Nakon prošlosedmičnog nastupa sjajnih bendova Fakat, S.P.U.K i Shargija ove subote 04. marta u Amfiteatru Doma mladih nastupaju bendovi Flaster i Monstrous Moonshine.

Flaster – alternativni metal band nastao 2019. godine u Zenici. Ovaj band od početka svog postojanja radi na autorskom materijalu koji danas broji 7 pjesama, dok su u pripremi još dvije nove, te u svom kompletu predstavljaju materijal za prvi album. Kao glavnu inspiraciju navode bendove kao što su Tool, Alice in Chains, Rush i Slint, što se i dosta da primjetiti kroz nekonvencionalne aranžmane, upotrebu nepravilnih ritmova i nižih štimova, kao i alegorijskog izražavanja u samim tekstovima pjesama.

Monstrous Moonshine je nastao u novembru 2021. godine, bend se sastoji od pet članova (2 gitare, bass gitara, bubanj i vokal). Sviraju strane rock, grunge i metal pjesme iz 90-ih godina pretežno i trenutno rade na autorskom materijalu koji je sličnog žanra kao i muzika koju obrađuju.

Skenderija sa projektom "Alternativni centar" u Amfitetru Doma mladih je dao mogućnost i postor za promociju umjetničkog stvaralaštva mladih u Sarajevu. Prostor za promociju alternativne i progresivne muzike / umjetnosti /kulture, za sve kreativce iz kulturnog stvaralaštva, za sve mlade, i za sve one koji se tako osjećaju.

Prijave za sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike ostaju otvorene, vaše je samo da nam pošaljete kratku biografiju, link na kojem možemo čuti ili vidjeti vaše autorske radove ili demo snimke, portfolio ili fotografije radova kao i ostale detalje. Vaše prijave možete poslati na e-mail: [email protected], a sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 033 211 016.

Koncert počinje u 20:00 časova a ulaz je slobodan.