Do ranog jutra
85

Tvorac svjetskih megahitova Mahmut Orhan zabavljao sarajevsku publiku

E. Lj.
Mahmut Orhan, jedan od najboljih svjetskih DJ-eva i producenata koji je svojim hitovima osvojio svjetske top liste, zabavljao je sarajevsku publiku do ranih jutarnjih sati.

Orhan je sarajevskoj publici predstavio svoju muziku koja se kreće između žanrova deep house, groovy dance u koje često gotovo dodaje elemente sopstvene kulture, trudeći se istovremeno da sve to doslovno upakuje u okvire globalnog mainstreama.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Tako je sarajevski Dom mladih noćas bio mjesto dobre zabave, a na hiljade posjetilaca i ljubitelja elektronske muzike uživalo je u hitovima kao što su "Feel", "Save me" i "6 Days".

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Veoma sam sretan što sam opet ovdje. Ljudi u Sarajevu slični su ljudima u Turskoj i svaki put kad dođem u Sarajevo osjećam se kao kod kuće", rekao je Orhan uoči nastupa.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Ovaj talentovani 26-godišnjak i tvorac planetarnih megahitova redovan je gost BiH. Prošle godine je nastupao u Tuzli, a godinu prije toga bio je prvo u Banjoj Luci, a potom i u Sarajevu gdje je svojim dvosatnim nastupom napravio uvertiru u zabavu koju je donio Sarajevo Film Festival.