|

Tuzlanski duo Machina sa grupom ODE i Zosterom predstavio intrigantno djelo "Seksi Šaman"

Tuzlanski duo Machina sa grupom ODE i Zosterom predstavio intrigantno djelo "Seksi Šaman"
359
Dž. L.
17.10.2019. u 09:58
16
komentara
359

dijeljenja
Tuzlanski duo Machina, na veliko iznenađenje publike i bez ikakve najave, objavio je novi singl "Seksi Šaman" koji predstavlja saradnju s gostima iz grupa ODE iz Chicaga i mostarskim Zosterom.
Već nakon prvog slušanja, ovo intrigantno 12-minutno muzičko djelo zvuči kao odlična saradnja kreativnih aktera koji su promišljeno pristupili stvaranju pjesme. Tako "Seksi Šaman" predstavlja harmoniju autentičnog stila i individualne različitosti svih učesnika koji su radili na pjesmi.

Inače, bend Machina čine Tony Mahagony i Edvard Vulgarius, porijeklom iz Tuzle. Put ovog metal dvojca iz devedesetih godina doslovno je bio muzičko nomadstvo koje je trajalo skoro dvije decenije. Od ranih početaka, svirajući u metal bendovima "Parricide" i "Remembrance", pola svijeta i deceniju kasnije, u njemačkom Leipzigu, dvojac počinje eksperimentisati sa zvukom i pisati na maternjem jeziku.

Iz tuzlanskog benda kažu da su na pjesmi "Seksi Šaman" radili duže vrijeme. U početnim fazama kreiranja pjesme Machina je sarađivala s Robertom Palošem, gitaristom benda ODE. Potom im se na vokalima pridružio Robertov brat Davor Paloš, a na bas gitari gostuje Ellio Taggart, također član benda ODE.

Na snimanju pjesme radio je muzički producent Nikola Dokić, ujedno i druga gitara benda ODE. U tom dijelu kompletna priča postaje prekookeanska, jer se projektu pridružuje i klavijaturista legendarnog mostarskog Zostera Adis Sirbubalo koji i sam ima zajedničku historiju s bendom ODE, čiji je bio član od 2009. do 2013. godine.

U međuvremenu dio vokalnih dionica preuzima i karizmatični pjevač Zostera Mario Knezović i tako pjesma dobija svoj konačan oblik.

Mastering pjesme rađen je u studiju "The Boiler Room", a radili su ga Collin Jordan i Nikola Dokić.

Videospot za pjesmu nastao je kroz saradnju s talentovanim pozorišnim kolektivom "Silent Theatre Company" iz Chicaga, a snimili su ga Krysz Piotrowski i David Holcombe. Uređivanje konačnog videospota radio je Davor Paloš.

Kompletan kreativni proces ovog projekta, kako njegovi akteri tvrde, bio je nezaboravno iskustvo i zadovoljstvo koje nesumnjivo može jasno da se čuje i vidi iz finalnog proizvoda.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...