Muzika
12

Tuzlanski bend Univerzitet Angele Merkel potpisuje za Warner Music Group

Klix.ba
Pjesma "Džoni" benda Univerzitet Angele Merkel (UAM) bit će otpjevana na engleskom jeziku zahvaljujući interesovanju Warner Music Group, jedne od najvećih diskografskih kompanija.

"Tim ljudi koji je producirao nekoliko albuma Laure Pausini je nekom slučajnošću prepoznao naš rad i pretpostavio da bi sve skupa imalo smisla prepjevati na engleski", navode iz benda dodajući da su ovakve poruke u eteru uvijek neophodne.

Tuzlanski bend ovu pjesmu je posvetio svim žrtvama nasilja, a prvenstveno nevino stradalom dječaku Denisu Mrnjavcu ubijenom u sarajevskom tramvaju.

Petog februara ove godine, na godišnjicu Denisove smrti, UAM je predstavio spot za pjesmu "Džoni" u kojem se pojavila i njegova majka Ana Mrnjavac.

Warner Music Group je američka izdavačka kuća sa sjedištem u New York Cityju i jedna je od tri najveće svjetske diskografske kompanije, a radi sa Rolling Stonesima, Madonnom, Coldplayom i drugim poznatim izvođačima.

"U narednih nekoliko mjeseci pjesma pod nazivom 'Love is God, Pain is Love', kao dijelovi prevedenih stihova singla 'Džoni': 'Da je ljubav Bog, da je ljubav bol', kao radna verzija će biti urađena u studiju Enesa Zlatara, a nakon toga u studiju WMG", kazali su iz benda Univerzitet Angele Merkel.

"Moram priznati da se osjećamo privilegirano. Ovo je stvar kreativnog rada i kada to neko prepozna kao raritet, osjećaj je dobar", poručio je Adis Selimović, frontmen benda.

Osim toga, bend UAM će uskoro izdati svoj treći singl "Vazduh", kao i video koji će biti poludokumentarnog tipa.