Više od 120 učesnika
410

Tuzlaci tokom novogodišnjeg koncerta uživali u najljepšim horskim kompozicijama

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Tradicionalni novogodišnji gala koncert Gradskog umjetničkog društva "Lege Artis" večeras je upriličen u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Bila je ovo prilika da brojni prisutni uživaju u izuzetno bogatom programu kojeg je kreiralo više od 120 učesnika.

Gradsko umjetničko društvo "Lege Artis" već četiri godine u Tuzli skupa sa prijateljima organizira novogodišnji gala koncert, a večerašnje izdanje, između ostalog obogatile su najljepše horske kompozicije.

"Repertoar je bio sastavljen od ozbiljnih numera novogodišnjeg karaktera. Svake godine repertoar pokušavamo obogatiti novim kompozicijama, a u ovom izdanju smo priredili i omaž regionalnom velikanu, nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću", rekao nam je predsjednik Gradskog umjetničkog društva "Lege Artis" Jasmin Hasić.

Pored članova hora "Lege Artis", večeras su nastupili još i hor i orkestar Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek", vokalni ansambli "Iskre" i "Tuzlanke", ali i solisti Ena Ovčina, Slađana Dedić, Dženana Huseinagić te Maja Hadžimahović.

"Sretni smo zbog prilike da se predstavimo sa profesionalnim programom, a ovakav događaj izuzetno je bitan za učenike, posebno one koji su tek upisali prvi razred. Ovo je za njih veliko iskustvo, jer imaju priliku družiti se sa članovima ostalih horova, upoznati druge muzičare, ali i osjetiti čar scene, prazničnog veselja te zajedničkog pjevanja i muziciranja", ističe dirigentica u Srednjoj muzičkoj školi "Čestmir Mirko Dušek" iz Tuzle Lejla Mulaosmanović.

Sve prisutne večeras su posebno obradovali nastupi dječijeg hora "Lege Artis" i polaznika male škole violine koji su nedavno formirani u Tuzli.