Karte su u prodaji
182

Trubač Miron Rafajlović sa svojim kvartetom nastupat će na ovogodišnjem Jazz Festu Sarajevo

L. R.
Miron Rafajlović (Foto: Dženat Dreković/Jazz Fest)
Miron Rafajlović (Foto: Dženat Dreković/Jazz Fest)
Trubač Miron Rafajlović će na ovogodišnjem izdanju Jazz Festa Sarajevo kao bendlider sa svojim špansko-iransko-austrijskim kvartetom nastupati 11. novembra u Narodnom pozorištu.

Rafajlović koji živi i radi u Španiji sa svojim je bendom 2018. godine snimio album Trubadur, a 10. novembra, dan prije njegovog sarajevskog koncerta bit će objavljen i novi, drugi album pod nazivom Mediterranean Soul na kojem su snimljene Mironove autorske kompozicije.

Ovaj multiinstrumentalista bio je član čuvenog Cirque du Soleil s kojim je proveo osam godina putujući svijetom i nastupajući u showu Kooza kao trubač i gitarista, tako je nastupao i u londonskom Royal Albert Hallu kao i u programu Late Night Show with Jay Leno u Los Angelesu.

Svirao je i na velikim festivalima poput Noth Sea Jazz u Rotterdamu ili Montreal Jazz Festival, a u martu ove godine je nastupao u Zagrebu na velikom koncertu sa Jazz orkestrom HRT-a koji je izveo repertoar dva posljednja albuma Mirona Rafajlovića.

Miron Rafajlović (Foto: Dženat Dreković7Jazz Fest)
Miron Rafajlović (Foto: Dženat Dreković7Jazz Fest)

"Moja muzika je mješavina svega što me dotaklo tokom života, od rodnog Balkana, preko Mediterana, Iberskog poluotoka i Afrike, sve do Sjeverne i Južne Amerike i Kariba. Pri tome spajam divne melodije, jednostavne i složene, s bogatim i elegantnim harmonijama. Pokušavam dotaknuti svakog slušatelja otvorenog uma i sluha, uvijek zadržavajući visoke standarde i poštovanje za umjetnost Muzike", rekao je Rafajlović.

Ulaznice za koncert Miron Rafajlović Quarteta, koji će 11. novembra održati koncert u Narodnom pozorištu, kao i ostale koncerte koji će biti održani u okviru Jazz Festa Sarajevo 2023, mogu se kupiti online na www.jazzfest.ba i u festivalskom box officeu (adresa: La Benevolencija 14), svakim danom osim nedjelje od 11 do 19 sati.