{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Troprstaška nagrada" Marije Šerifović BiH za 12 dodijeljenih bodova

F
14.5.2007. u 12:39
0
0
"Troprstaška nagrada" Marije Šerifović BiH za 12 dodijeljenih bodova
0
"Troprstaška nagrada" Marije Šerifović BiH za 12 dodijeljenih bodova
Foto: Reuters
Predsjednica Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH Senada Softić-Telalović je u saopćenju povodom ovogodišnjeg Eurosonga istaknula kako je bh. dijaspora bila 100 posto za našu predstavnicu, što se moglo vidjeti i po broju glasova iz raznih zemalja Evrope.
"Bili smo uz "našu" Mariju, koja nije išla na Eurosong kao predstavnica RS-a ili jednog ili drugog naroda, išla je kao predstavnica BiH. Nama u dijaspori, koju 80 posto čine protjerani Bošnjaci, žrtve agresije u BiH od VRS-a i njihovih pomagača, nije smetalo što je bila Marija a ne Mejrema, mi smo za jedinstvenu BiH u njenim nedjeljivim granicama, za jednu domovinu svih onih koji je tako doživljavaju.", navodi predsjednica SSD-a.

Komentirajući ponašanje srbijanske predstavnice Marije Šerifović prilikom glasanja, Softić-Telalović navodi da su BiH i Hrvatska dodijelili 12 bodova predstavnici Srbije, "a naša nagrada za pruženu podršku je bilo dizanje tri prsta Marije Šerifović i njenog tima".

"I još da bi nama i BiH dokazala koliko joj znači naših 12 bodova, nije joj bilo dovoljno dizanje tri prsta na jednoj ruci već je to umnožila i digla tri prsta na obje ruke zajedno sa svojim članicama grupe. Umjesto koraka naprijed i s pogledom u budućnost, pojedinci poput Marije Šerifović vraćaju nas u krvavu "troprstašku" prošlost i govore nam da su svi naši pokušaji uzaludni", navodi se u saopćenju.

Dokle će BiH šutjeti na sve ove provokacije, dokle ćemo odobravati ovakva ponašanja i dokle će normalni Srbi, zdravi ljudi, dozvoljavati da ih ovako zastupaju pojedinci i ruše dijalog i progres mira i prosperiteta u BiH, navodi predsjednica SSDBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: