Muzika
724

Trodnevni festival uz Hladno pivo, Majke, SARS, Skroz...

Piše: J. Hadžiahmetović
Drugi Sarajevo Beer Fest će se održati od 14. do 16. juna u Sarajevu.
Sa prošlogodišnjeg Sarajevo Beer Festa (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Sa prošlogodišnjeg Sarajevo Beer Festa (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Kako je za portal Klix.ba kazao Nedžad Podžić Poćko, organizator Sarajevo Beer Festa, ovogodišnji festival uveliko će se razlikovati od prošlogodišnjeg, prvenstveno u smislu videoprodukcije, ali i broja bendova, mjesta održavanja, trajanja samog festivala.

"Festival će se održavati tri dana, najvjerovatnije na otvorenom klizalištu Zetra. Nastupit će Hladno pivo, SARS i Kiril Džajkovski, a od domaćih bendova bit će Skoz i Dvadesetorica. Također, nastupit će i osam demo bendova, kao i gosti iz Velike Britanije i Australije", kazao nam je Podžić.

Naš sagovornik dodaje kako su u pregovorima sa Majkama i Damirom Urbanom te je vrlo moguće kako ćemo ih gledati u junu na Sarajevo Beer Festu.

"Također, za razliku od prošlog fesetivala, ovaj će imati tri velika videozida, 24-metarsku binu, pivarske i prehrambene kompanije... Ovo će biti mnogo veća priča u odnosu na prošlu", dodao je Podžić.

Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Podsjetimo, prošlogodišnji Sarajevo Beer Fest održao se u sarajevskom Metalcu, koji je bio premali za mnogobrojne fanove piva, ali i Partibrejkersa, Zostera, Ramba Amadeusa i TBF-a, koji su tada nastupili.