Muzika
822

Trodnevna blagdanska muzička priča Halida Bešlića održana u Zagrebu

Klix.ba
Halid Bešlić u Lisinskom (Foto: Hit Records)
Halid Bešlić u Lisinskom (Foto: Hit Records)
Halid Bešlić ovih je dana na najljepši mogući način potvrdio ljubav koja između njega i njegove zagrebačke publike vlada već generacijama.

Legendarni pjevač prvo je izveo dvostruki muzički show u čarobnom ambijentu koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje je dvije večeri zaredom pjevao pred prepunim gledalištem. Dva i po sata spektakularnog nastupa uz presjek najvećih hitova iz prebogate karijere, Halidovi obožavatelji doslovno svih generacija pratili su u jednom dahu.

Na repertoaru su se našle neke od najpoznatijih sevdalinki, stariji hitovi iz karijere, ali i pjesme s aktuelnog albuma "Romanija" u izdanju Hit Recordsa. Uz ples, publika je sa svojim muzičkim idolom otpjevala gotovo svaku pjesmu od uvodnih taktova pa do samog kraja.

Nakon Lisinskog, Halid je sinoć nastupio kao posebni gost na velikom humanitarnom koncertu "Želim život" Zaklade Ana Rukavina, održanom na glavnom zagrebačkom trgu.

Nastupom na Trgu i predivnom humanitarnom pričom kojoj se, kao i svim ostalima, uvijek rado odazove, Halid je na najljepši mogući način zaokružio svoje muzičko gostovanje u Zagrebu.

Halid 24.12. nastupa u Ljubljani u Dvorani Gospodarskog razstavišča, a 31.12. na dočeku Nove godine u sarajevskom hotelu Hills.