Muzika
0

Triptonite Psychedelic Session

Sarajevo-x.com
Poslije duge sušne sezone za ljubitelje psychedelic trance melodija i beatova, organizacija "triptonite“ predstavlja nastavak serijala pokrenutog u 2006. godini pod nazivom "Triptonite psychedelic session“. U petak 6. februara, u sarajevskom klubu Fis Kultura bit će održan party sa isključivo psychedelic trance muzikom, za koju će se pobrinuti Wedran (Triptonite, Dom mladih, Sarajevo) i Taurus Gemini (Transistanze, Zenica).

Vedran Hamzić ili DJ Wedran se 1999. godine počeo baviti DJingom i aktivnom promocijom psychedelic trance muzike u Sarajevu i BiH. Početkom 2000. godine formiranjem alternativnog Radija 3, Wedran dobija priliku da svoju ljubav prema psy tranceu podijeli sa slušaocima diljem Kantona Sarajevo putem prve radio emisije na prostorima BiH koja se bavi promocijom ovog zvuka koja je dobila naziv "Triptonite".

Emisija se emituje i danas na sarajevskom radiju 202, sa istim ciljem kao i prije devet godina. U protekle tri godine Wedran je nastupao sa zvijezdama elektronske muzike kao što su: Cristian Varela, Terry Francis, John Acquaviva, DJ Sultan, Funk D'Void, Darren Price (Underworld) i drugi.

Vedran Icanovič ili Taurus Gemini, također jedan od pionira BH psychedelic trance scene, već veliki broj godina djeluje kao uspješan DJ i organizator brojnih partyja i događaja koji su za cilj imali promociju psihodelične elektronske muzike. Taurus Gemini je i osnivač asocijacije Transistanze koja okuplja veliki broj artista iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Za fluorestcentne dekoracije koje su neizostavan dio svih psychedelic trance partija će se pobrinuti art grupa KolorKultura. Party počinje u 22 sata, a ulaznica košta 5 KM.