Muzika
0

Trijumfalan povratak grupe Take That

FENA
Hiljade oduševljenih fanova slavile su trijumfalan povratak britanskog pop sastava Take That sve do rane zore u ponedjeljak.

Prvi koncert potpuno rasprodate turneje, prve nakon više od deset godina, najslavniji je britanski band 90-tih održao u prepunoj Metro Areni u Newcastleu.

Koncertu koji su obožavatelji grupe ispratili s ovacijama bio je prisutan čak i nekadašnji pjevač grupe Robbie Williams: ali samo kao ogroman hologram.

Međutim, frenetičan aplauz publike pokazao je da Gary Barlow (35), Howard Donald (37), Mark Owen (34) i Jason Orange (35) i bez zvijezde Robbija Williamsa (32), koji je jedini od nekadašnjeg banda uspio ostvariti briljantnu solo karijeru, mogu mirno i puni samopouzdanja nastaviti turneju od ukupno 29 koncerata.

Nekadašnji boyband započeo je koncert svojim starim hitom "Could It Be Magic" i odmah zapalio publiku. Prema organizatoru, u areni se okupilo više od 9 hiljada fanova, među kojima su žene dominirale: na svakog muškog posjetioca bilo je devet žena.

Na koncertu su se čule sve najpoznatije stvari banda, među kojima i "Back For Good", "Never Forget" i "How Deep Is Your Love".

Super-zvijezda Williams, koji je 1995. napustio grupu koja se potom u februaru 1996. raspala, odbio je unatoč ponovljenim molbama sudjelovati u comeback-turneji banda.

Mark Owen svejedno je rekao da su mu vrata uvijek otvorena. "Na pozornici će uvijek biti poseban mikrofon za Roba, za svaki slučaj", rekao je Owen.

Članovi nekad planetarno popularne grupe ovom su turnejom dobro profitirali na račun nekadašnje slave.

Prema pisanju britanskih medija, svaki je član dobio oko 2,2 miliona eura honorara.