Tri mlada MC-ja se predstavila u pauzi Marčelovog nastupa u Sarajevu

Klix.ba
18.2.2019. u 16:04
5
2
Tri mlada MC-ja se predstavila u pauzi Marčelovog nastupa u Sarajevu
5
1/4
2/4
3/4
4/4
Proteklog vikenda održan je Red Bull RapLika hip hop night sa Open Mic sesijom na kojoj su se predstavila tri nova MC-ja.
Gost ove noći bio je legenda regionalnog hip hopa, Marčelo, koji je nakon dugo vremena ponovo nastupio pred sarajevskom publikom. Klub Underground je bio premalen da primi sve fanove koji su htjeli uživati u nastupu beogradskog velikana.

Hip hop veoma brzo raste u cijelom regionu, neki kažu da raste u svim smjerovima, novim tokovima, a i da stara garda rasprodaje sve veće sale. Nove generacije također dolaze i traže svoj prostor. Neki od njih veoma uspješno koriste platformu Red Bull RapLike koja već tri godine mladim free stylerima omogućava da naprave svoj profesionalni nastup pred mnogobrojnom publikom.

Pored takmičarskog dijela, Red Bull RapLika je u zadnjem kvartalu 2018. godine predstavila i hip hop night program gdje su mladi i talentovani reperi imali šansu da naprave svoje prve nastupe. Već u januaru 2019. godine Geko je predstavio svoj novi EP upravo u sklopu hip hop nighta.

Nastup Marčela 15. februara je prvi event gdje se u Red Bull RapLika night uključila i Open Mic sesija na kojoj su nastupila tri mlada MC-ja, Adi, MC Shizi i Drama Fernandez. Nastupili su prvi put pred nekoliko stotina ljudi i doživjeli pravi mali pozitivni šok.

Planirano je da njihov nastup bude prije Marčela, ali stari vuk je izrazio želju da mlade nade stavi u epicentar, te je na vrhuncu svog nastupa na stage pozvao spomenutu trojku.

Pogledajte u video prilogu atmosferu iz Undergrounda, izjavu Marčela i reakcije MC-va koji su po prvi put nastupili na stageu i to pred skoro 500 ljudi.

Red Bull RapLika hip hop nights sa Open Mic sesijama se nastavlja i narednog mjeseca, novi mladi talenti će imati šansu da se prijave i ostvare svoj prvi profesionalni nastup, dok takmičarski dio Red Bull RapLike je planiran za jesen 2019. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: