Noćni život na planini
310

Tri dana "derneka" na Vlašiću: Tokom dana skijanje, a navečer koncerti

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Prva noć jednog od najvećih regionalnih festivala Šankanja na bh. planini Vlašić protekla je u odličnoj atmosferi i koncertima Slađane Mandić i Lapsus Benda kojem je prisustvovalo više hiljada posjetilaca.

Trodnevni program koji se povodom početka zimske sezone održava na planini Vlašić danas je otvoren skromnom konferencijom za novinare, a zvanično otvorenje koncertne večeri obilježeno je velikim vatrometom u kojem su uživali svi posjetioci.

U Sol Azur areni prisutne je od 22 sata do ponoći zabavljala Slađana Mandić, a zatim se za nastavak dobre atmosfere i zabave pobrinuo Lapsus Bend koji je svojim, ali i hitovima drugih izvođača podigao atmosferu na glavnom stageu ove manifestacije.

Nakon koncerata, a i uporedo, u Burn stageu regionalni i bh. DJ-evi priuštili su zabavu za ljubitelje elektronske muzike. Sadržaj 8. izdanja Šankanja nastavlja se već danas cjelodnevnim programom za djecu gdje će biti upriličena podjela paketića, dok će stariji uživati u igrama bez granica i brojnim drugim dnevnim sadržajima.

U večernjim satima na main stageu nastupit će Haris Džinović, dok će u Burn stageu DJ-evi pružiti još jednu noć dobre elektronske muzike.