Sarajevo
0

Treće veče šezdesetih u Slozi

Sarajevo-x.com
U želji da mladi našeg vremena osjete snagu, ljepotu i radost muzike i plesa šezdesetih i sedamdesetih, u srijedu, 2. januara, organizatori priređuju treće plesno veče pod nazivom "Od plesa zaljubljenih do funk-a, soul-a i rock'n'roll-a“.

Kao i protekle dvije večeri izbor muzike priredio je Enver Hadžiomerspahić – Enjo, autor Manifesta "Poruke iz Sarajeva“ koji će i ove srijede, u Slozi, biti uručen svim zainteresiranim posjetiocima. Na znatiželjna pitanja zašto se promocija i distribucija Manifesta događa baš u Slozi, autor podsjeća da je Sloga ostala u nezaboravnom sjećanju svih koji su se, u tinejdžerskim godinama, tamo sastajali i da su pozitivne energije tog vremena odredile njegov životni put.

Program je osmišljen u dva dijela, prvi, lagana i tiha muzika od 20,00 do 21,30, za susret prijatelja i razgovor, i drugi u kojem će nas kroz plesne blokove od po pola sata voditi muzika Elvisa Presleya, Tine Turner, Arethae Franklin, Little Richarda, Jamesa Browna, The Temptationsa, Raya Charlesa i Keitha Jarretta. Ako mlada, srednja i starija generacija pokažu interes da se druže i da plešu zajedno, uz imena svjetskih legendi dobre muzike, ovi susreti u Slozi bit će organizirani svake srijede.