Muzika
1

Treće međunarodno takmičenje u hip hopu i break danceu u Mostaru

Klix.ba
Treće izdanje najprestižnijeg međunarodnog takmičenja u break danceu i hip hopu na području Bosne i Hercegovine – Shotgun Vol. 3 održat će se u subotu, 26.9.2015. godine na platou ispred Mepas Malla u Mostaru s početkom u 16 sati.

Riječ je o događaju zabavnog karaktera kojim organizator plesni studio B-Dance iz Mostara u partnerstvu sa Mepas Mallom želi urbanu kulturu približiti publici i mladima, te prikazati kvalitetno i zdravo druženje koje će okupiti veliki broj plesača iz različitih krajeva.

Inače Plesni studio B-Dance predstavlja autentično i istinsko nadahnuće za stotine mladih, uporno se zalažući za inovativno i kontinuirano osvježavanje umjetničko-kulturnih sadržaja grada na Neretvi, a što se već dugi niz godina manifestira u sjajnom odazivu mostarskih građana njihovim izvedbama, te odličnim plesnim rezultatima.

Kako bi se takmičenje predstavilo u što boljem svjetlu, i ove godine organizator se potrudio dovesti najkvalificiranije ljude koji u ovom projektu imaju važnu ulogu, a to su suci koji dolaze iz Italije (Ika), Slovenije (Blaz), Srbije (Fenix i Luka), Hrvatske (Chillo) te Bosne i Hercegovine (Logic).

Za dobru muziku pobrinut će se DJ-evi Woo-D (Slovenija) i Tzek (Hrvatska), a kroz program takmičenja vodit će Ante Dujić (Hrvatska). Za dobru atmosferu u pauzama pobrinut će se MC King Bullet, a svojim nastupom program će obogatiti i plesači PS B-Dance.

"Ne propustite ovaj jedinstveni događaj koji se treći put održava u Mostaru i koji će publici pružiti sasvim drugačiji plesni doživljaj. I to nije sve. Naime, PS B-Dance dan kasnije, u nedjelju 27.9. s početkom u 12 sati u Zagrebačkoj 10 (preko puta zgrade Spajalica) organizuje radionice iz Break dancea i Hip hopa, Krumpa i Dancehalla koje će voditi neki od sudija takmičenja Shotgun Vol. 3", saopćili su organizatori.