3. i 4. oktobar
0

Travnik će konačno dobiti muzički festival

Sarajevo-x.com
Travnik i Srednja Bosna će napokon dobiti muzički festival vrijedan pažnje. Naime, radio TNT će pod pokroviteljstvom Fabrike duhana Sarajevo ove godine organizovati prvi Code Music Festival, saopštili su organizatori danas.

Povod za organizaciju festivala je jedanaest godina uspješnog rada radija TNT iz Travnika. Vizija Code Music Festa je da bude muzički festival na kome će neafirmisani muzičari iz Centralne Bosne dobiti priliku da nastupaju uz zvučna muzička imena.

Na prvom Code Music Fest-u će nastupiti nekoliko travničkih bendova i dj-a od kojih organizatori posebno izdvajaju najpoznatiji travnički bend KZU ole, ole PZU oje, oje i najbolji demo bend na prostoru bivše Jugoslavije KillingJazzHardCoreBaby.

Pored travničkih muzičara na festivalu će nastupiti i ovogodišnji bosanskohercegovački predstavnik na Eurosongu Elvir Laković - LAKA. Ovo će ujedno biti i njegov prvi nastup u Srednjoj Bosni tako da se u Travniku očekuje pravi muzički spektakl.

„Veoma smo zadovoljni dosadašnjim tokom organizacije Code Music Festa, posebno želim da naglasim izvrsnu saradnju koju smo ostvarili sa FDS-om, Centrom za kulturu Travnik, UG AlterArt i brojnim medijima“, istiće glavni i odgovorni urednik radija TNT Alem Lolić.

Važno je pomenuti da će festivalska ulaznica koštati simboličnih 5 KM, a organizator se pobrinuo za brojna iznenađenja i besplatene after partije koji će biti organizovani u kultnom travničkom Internet clubu AlterArt.

Festival je zakazan za 3. i 4. oktobar 2008 godine i desit će se u Centru za kulturu Travnik.