|

Trash događaj godine u BiH!

Trash događaj godine u BiH!
0
S
Piše: A. Panjeta
12.11.2010. u 10:20
301
komentara
0

dijeljenja
1/14 Donna Ares (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
2/14 Selma Bajrami (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
3/14 Zdravko Mamić i Vahid Halilhodžić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
4/14 Nazif Gljiva i Stoja (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
5/14 Viki Miljković (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
6/14 "Raja je krenula da se pali i žari..." (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
7/14 Boban Rajović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
8/14 Elvira Rahić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
9/14 Vesna Đogani (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
10/14 Elektra (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
11/14 Halid Bešlić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
12/14 Šerif Konjević (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
13/14 Hanka Paldum (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
14/14 Dvorana je bila prepuna (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
"Ne daju mi kumovi da izgubim vjeru, a ja metak srebrni u punom revolveru..." pjevalo je više od 8.000 posjetilaca uglas sa Bobanom Rajovićem, u, do posljednjeg mjesta, punoj dvorani. Mjesto je Skenderija, Sarajevo, a događaj je dodjela BH muzičkog Oskara.
Organizator manifestacije Nazif Gljiva dokazao je da je pravi master u oblasti folk muzike i da najbolje zna šta naš narod najviše voli. Doveo je Gljiva u Skenderiju Halida, Hanku, Ljubu i Šerifa, dodao Bobana Rajevića, Acu Pejovića, Koketa i Nihada Alibegovića, sve začinio sa dekolteima i drugim "atributima" Viki, Stoje, Elektre, Selme Bajrami, Vesne Đogani i drugih, te na kraju dodao Vahida Halilhodžića i Zdravka Mamića koji su proglašeni za "Ličnost godine u BiH" i "Najboljeg sportskog menadžera Jugoistočne Evrope".

Uglavnom mlada publika među kojom je bio i veliki broj djece uglas je pjevala sve pjesme svih izvođača, a Tarik Helić je najavljivao dobitnike Oskara u onoliko kategorija koliko ih je trebalo biti pa da svi koji su nastupili dobiju nagradu. Pjevači i pjevačice su se smjenjivale na bini, "sijevali" su dekoltei i međunožja, dok su se raja "palila i žarila" u uzavreloj atmosferi.

Folk spektakl je trajao više od četiri sata, a rijeka ljudi oduševljena je napustila Skenderiju do sljedećeg sličnog spektakla u gradu u kojem je koncert legende rock and rolla Iggy Popa otkazan zbog nedovoljnog broja prodatih karata, i kojeg sve svjetske zvijezde zaobilaze u širokom luku. Organizatoru se zaista ništa ne može prigovoriti jer je zaista priredio vrhunski doživljaj za sve koji vole tu vrstu muzike, i neki bi možda mogli nešto i naučiti od njega. Priznajemo, turbo-folk možda nije pobijedio, ali vodi bar 3:0.
Prijavi grešku


Komentari (301)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...