Pjevala u drugom krugu
121

Transrodna pjevačica Alina Juhart ponovo nastupila u "Zvezdama Granda", porodica je podržala

I. S.
Foto: Instagram/miss_alino
Foto: Instagram/miss_alino
Transrodna pjevačica Alina Juhart nastupila je u drugom krugu showa "Zvezde Granda", a bila je prisutna i njena porodica, koja joj je dala bezuslovnu podršku.

"Pozdravljam vas sve, znam da je teško, ali navijamo za našeg čovjeka. Mi se nadamo da će proći u treći krug, navijamo, ali joj najviše u životu želimo zdravlje, sreću i ljubav", rekao je Alinin otac.

Izvela je pjesme "Mogla sam" i "Uno momento". Članovi žirija složili su da je nastup mogao biti bolji. Kenan Aljukić je otpjevao singlove "Baš ti lijepo stoje suze" i "Mangupska".

Duel završio u Kenanvu korist, koji je dobio pet glasova, dok je ona dobila tri glasa, a ovakvom podjelom poena oboje su otišli u baraž. Njihove nastupe možete pogledati od 1:41:25.

"Ovaj par mi uopće nije prijao u ovom trenutku. Alina, sve pohvale za tebe kada je u pitanju ponašanje na sceni, ples, svjetlo, kamere. Pjevanje u ovom momentu nije bilo dobro. Ne kažem da je bilo katastrofa, bila si u intonaciji, ali imajući u vidu kakve kandidate imamo, morala bi da vježbaš mnogo. To ne znači da nećeš biti bolja u drgom krugu. S druge strane, Kenane, ovo mi je bilo preagresivno. Sam si sebi dao penal bez golmana. Ne znači da si dobar pjevač ako pjevaš visoko. Imaš zanimljivu boju, ali je večeras bilo mnogo agresivno", rekla je Marija Šerifović.

Đorđe David je za Alinu, koje je pažnju javnosti privukla nakon prvog nastupa u novembru, ipak imao samo riječi hvale.

"Ti nenormalno trebaš ovom takmičenju. Ti si neko ko je u vremenu i prostoru. U 21. vijeku ti se dešavaš u 'Zvezdama Granda' i to je dobro. Osmijeh na lice i guraj dalje, ti si za mene već zvijezda", izjavio je.